top of page
Search
  • Writer's pictureLinda Miezāne

Svētes palienes pļavu laipas

Updated: Apr 17, 2020

Ratiem draudzīga vide: izcila, izbūvētas koka laipas

"Ņam, ņam" draudzīga vide: nav, šobrīd nav soliņu un atkritumu tvertņu


Svētes palienes pļavu laipas pastaigām tika atvērtas šajā pavasarī, tādēļ, uzsākot ko pilnīgi jaunu sev, mans pirmās īsās piezīmes arī būs par kaut ko jaunu.

Jelgava pagājušajā vasarā kļuva par mūsu ģimenes iecienītu vakara pastaigu galamērķi. Un meklējot, kur izbraukt darba dienas vakara pastaigā un nesastapt daudz cilvēkus, Jelgavas mājas lapā uzdūros ierakstam par šo jauno pastaigu taku un ar izvēli biju ļoti apmierināta.

Šīs laipas ir izcili piemērotas pastaigām ar visa veida ratiem- gan pilsētas, gan sporta, tāpat arī būs ļoti labi izbraucamas ar ratiņkrēslu. Jāpiebilst gan, ka šobrīd laipas vēl nav aprīkotas ar atpūtas krēsliem un atkritumu tvertnēm. Līdz ar to mūsu paņemtās maizītes tika notiesātas pastaigājoties un dēliņš tika pabarots turpat uz laipas, atrodot vietu vienā no takas paplašinājumiem.

Tiem, kas vēlas apmeklēt šo laipu, jāņem vērā, ka laipas ir sadalītas divās daļās un nav savā starpā savienotas ar koka laipām. Garākais (1103 m) laipu posms ir piebraucams un uzsākams no Sniega ielas. Šajā posmā koka laipas ir izveidotas kā laipu labirints virs palienu pļavām un varētu būt ļoti ekskluzīva pastaigu vieta agros pavasaros, kad pļavas applūdušas. Savukārt otra īsākā (562 m), bet, manuprāt, gleznainākā taka ir piebraucama un uzsākama no Miezītes ceļa puses. Otrā laipa izveidota ap Miezītes dīķi, kurā var sastapt arī gulbjus, pīles un pat bebru. Mēs noparkojām mašīnu uz Miezītes ceļa un posmu līdz laipai Sniega ielā mērojām kājām aptuveni 5-7 min ejot pa Sniega ielu. Jelgavas mājas lapā minēts, ka laipas savieno grantēts celiņš, ko mēs šajā reizē neatradām.


Lai jums brīnišķīga ratu pastaiga,

Linda



36 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page