top of page
Search
  • Writer's pictureLinda Miezāne

Carnikavas promenāde

Ratu pastaigām piemērota vide: taka līdz pludmalei bruģēta, kāpu zonā koka laipa

"Ņam, ņam" piemērota vide: ir soliņi promenādē un uz koka platformas kāpu zonā


Uz Carnikavas promenādi aizbraucām darba dienas vakarā spontāni un nezinot, ka tā ir garākā cietā seguma promenāde Latvijā. Tās garums vienā virzienā ir aptuveni 2 km, bet, ja kārojas garāka pastaiga, var doties uz Garciema pusi vai uz Gaujas ieteku jūrā.

Promenāde tās visā garumā ir bruģēta un ved pa skaistu priežu mežu. Kāpu zonā ir izbūvēta neliela koka platforma ar soliņiem, kur pasēdēt, un turpat blakus arī neliela nojume, kur iespējams uzlādēt mobilos telefonus. Līdz pludmalei ved koka laipa, bet, kā jau lielākoties visās jūrtakās, būs jāpiepūlas, lai ratus dabūtu pa smalkajām smiltīm līdz jūras krastam.

Mēs Carnikavas promenādē paviesojāmies dzestrā darba dienas vakarā, kad šeit nebija daudz apmeklētāju un līdz ar to pastaigu līdz jūrai varējām baudīt netraucēti un nesteidzīgi. Kamēr Valters ratos mierīgi sēdēja, Rēzija lasīja takas malā sakritušos kokus, ko izmantoja kā savu nūjošanas ekipējumi.



Nonākuši pludmalē, mēs pagājām nelielu gabaliņu uz Gaujas ietekas pusi. Līdz pašai ietekai gan neaizgājām, jo Valteram bija jau ēšanas laiks. Pašā pludmalē neieraudzījām nevienu soliņu, kur piemesties. Atradām lielāku jūras izskalotu koku un uz tā arī iekārtojām sev piknika vietiņu, kur pabarot Valteru un pašiem uzkost līdzi paņemtās vakara uzkodas. Kamēr Valters gardu muti ēda savas vakariņas, tikmēr vīrs ar meitiņu pludmales smiltīs zīmēja saulītes, pingvīnus un citus ķiņķēziņus. Tā mēs ģimeniski un romantiski sagaidījām saulrietu. Lai pa krēslu paspētu nonākt atpakaļ stāvlaukumā, nācās meitu paņemt kukaragā un pielikt soli. Nonākuši mašīnā bijām priecīgi gan par izdevušos vakara pastaigu, gan par to, ka bijām nonākuši siltumā, jo vakars bija dzestrs un atpakaļceļā bijām paspējuši nosalt.



Esot Carnikavā un izstaigājot šo promenādi, noteikti iesaku aiziet līdz Gaujas ietekai.


Tiekamies dabā,

Linda




21 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page