top of page
Search
  • Writer's pictureLinda Miezāne

Teiču rezervāta Sildu dabas taka

*** Pastaiga Teiču rezervātā ir atļauta tikai gida pavadībā no 1. jūnija līdz 31. oktobrim

Ratu pastaigām piemērota vide: piemērota ratiem, kuru attālums starp riteņiem nepārsniedz 60 cm, sākumā zemes ceļš, purvā koka laipas

"Ņam, Ņam!" piemērota vieta: Stāvlaukumā ir koka krēsliņi


Mums reizēm gadās, kad esam ceļā uz vienu vietu, bet pa ceļam pārdomājam un nokļūstam citā galamērķī. Un gadās arī, ka izstaigājam taku nemaz nezinot, ka tā ir slēgta. Tā arī šajā reizē braucām uz Aklā purva taku un pa ceļam Dabas pārvaldes aplikācijā tikai pamanīju, ka šī taka, valstī noteikto ierobežojumu dēļ, ir slēgta. Tā izdomājām doties tālāk uz Teiču rezervātu. Tikai pēc mūsu pastaigas atradu informāciju, ka Sildu dabas taka apmeklētājiem ir atvērta no jūnija sākuma līdz oktobra beigām un vienīgi gida pavadībā.

Pa ceļam, meitiņa jautāja, uz kuri dosimies šoreiz. Saņēmusi atbildi, ka dosimies uz purvu, atskanēja: "Atkal uz purvu!". Un tā jau ir, Latvijā ir daudz purvu, kas ir neatņemam Latvijas dabas sastāvdaļa, un daudz skaistu purvu taku, ko izstaigāt.



Slidu takā mums bija saulrieta pārgājiens. Takas garums vienā virzienā ir aptuveni 3 km. Nelielo pārgājienu uzsākām ap 19:30 un jau vienu brīdi likās, ka līdz tumsai nepagūsim iziet, tāpēc uz beigām nācās nedaudz pielikt soli. Takas sākums no stāvlaukuma līdz purvam ved pa iebrauktu zemes ceļu. Purvā taka ved pa koka laipām, kas būs viegli izbraucama ar ratiem, ja attālums starp ratu riteņiem nepārsniedz 60 cm. Šī taka būs interesanta ar to, ka tā ir gandrīz vienā līmenī ar purvu un dažviet ir sajūta, ka zem tās ir tikai ūdens. Pa ceļam varēs redzēt gan akačus, gan purva lāmas, gan takas galā nelielu purva ezeriņu. Lai ar ratiem nokļūtu sākumpunktā, tad vajadzēs mērot ceļu atpakaļ pa koka laipu, jo celiņš cauri mežam ar ratiem nebūs izbraucams. Mums, protams, patīk piedzīvojumi un, tā kā steidzāmies tikt ārā no meža, tad šo beigu posmu mērojām caur meža taku: es ar Valteru klēpī, meitiņa teciņiem līdzi un vīrs nopakaļ nesa ratus.



Mašīnā iesēdāmies līdz ar saulrietu un ar ļoti priecīgu noskaņojumu, ka esam izstaigājuši vēl vienu skaistu Latvijas purva taku. Vien rakstot šīs piezīmes un lasot noteiktos ierobežojumus šīs takas apmeklējumam, nedaudz samulsu- publicēt vai nepublicēt mūsu nelielā piedzīvojuma stāstu. Bet, lai jums negadās kā mums, tad ar to padalos.


Lai jums skaisti saulrietu pārgājieni,

Linda

41 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page