top of page
Search
  • Writer's pictureLinda Miezāne

Dārzkopības institūta ceriņu dārzs Dobelē

Bērnu ratu pastaigām piemērota vide: Jā, grants celiņi un mauriņš

"Ņam, ņam" piemērota vide: Jā, bet COVID pandēmijas laikā lapenītes nav pieejamas un soliņi nav izvietoti


Uz Dobeli braucām otrdienā un laikā, kad ceriņi bija tikko sākuši ziedēt. Lai gan šis dārzs vairāk asociējas tieši ar ziedošajiem ceriņiem, tur tikpat krāšņi zied arī ābeles, ķirši, peonijas, tulpes un vēl citi košumaugi. Vakarā parkā cilvēku bija salīdzinoši daudz un tā vien likās, ka visi grib paspēt notvert un iemūžināt bildēs šo ziedošo krāšņumu un sasmaržot reibinošo ziedu buķeti.



Pie ieejas ir jauks kiosks, kur iegādāties ne tikai ieejas biļetes, bet arī delikateses no dārzkopības institūta teritorijā izaugušās ražas un paņemt kafiju, tēju vai citu dzērienu. Mēs nobaudījām ķiršu saldējumu, kas bija patiešām gards. Ieejas maksa vienam pieaugušajam ir 4 EUR, bērnam no g.v. - 3 EUR, bērnam invalīdam un pavadošajai personai ieeja bez maksas. Vairāk par izcenojumu var atrast dārzkopības institūta mājas lapā.

Ceriņu parka kopējā platība ir 4,5 h. Apmeklētājiem pieejamā parka daļa ar bērnu ratiem izstaigājama ejot pa koptu mauriņu vai grantētajiem celiņiem. COVID pandēmijas laikā apmeklētājiem nav pieejamas jaukās lapenītes, kuras ieskauj ziedošie ceriņi. Tāpēc mēs savas līdzpaņemtās uzkodas notiesājām sēžot uz skatuves malas. Bet tāpat var paņemt līdzi savu sedziņu un piesēst zālītē.



Bijām sasmēlušies ziedošas emocijas pār pārēm un savu nesteidzīgo vakara pastaigu noslēdzām ap 21:00. Tā vien gribējās šo reibinošo dārza smaržu ielikt burciņā un paņemt līdzi. Jāpiebilst vēl tikai, ka arī ceļš uz un no Dobeles bija baudāms un acis žilba no ziedošajiem rapšu laukiem, kas vietām stiepās līdz pašam horizontam.


Lai jums reibinošas pastaigas dabā,

Linda






13 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page