top of page
Search
  • Writer's pictureLinda Miezāne

Skaņākalna dabas parks

Ratu pastaigām draudzīga vide: ļoti labi piemērota

"Ņam, ņam" draudzīga vide: ļoti labi piemērota


Skaņākalna dabas parks ir mana top viens pastaigu vieta ar bērniem Latvijā, jo to ir viegli izbraukt ar ratiem un tajā ir interesanti gan lieliem, gan maziem.


Lai šo parku izietu ar ratiem, var doties pa asfaltēto ceļu, kas ved līdz skatu laukumam takas galā, no kura paveras iespaidīgs skats uz Skaņākalna klints atsegumu. Mērojamais attālums vienā virzienā ir aptuveni 2,7 km.

Pa ceļam ir vairākas skatu platformas ar atpūtas krēsliem, kur var brīdi pasēdēt un vērot brīnišķīgo Salacas senlejas ainavu. No Neļķu klints augšas paveras īpaši skaists un galvu reibinošs skats uz Salacu. Tās virsotnē ir jauka lapenīte, kur var brīdi uzkavēties. Mums pārgājiena laikā paveicās, kad pāris minūšu garajā lietus laikā bijām piestājuši tieši šajā lapenē un varējām turpināt ceļu nesamirkuši.

Taka būs aizraujoša arī aktīviem bērniem. Pa ceļam ir izveidoti vairāki rotaļu laukumi ar dažādām interesantām aktivitātēm dažāda vecuma bērniem. Bērniem varētu patikt izmest loku ar riteni, izbraukt karuselī vai nobraukt pa trosi.

Tuvojoties Skaņākalna klintij, ceļš pieved pie pašas Salacas un ved gar to līdz galam. Tuvojoties galamērķim un redzot ceļa galā sarkano smilšakmens atsegumu, jau no attāluma aizraujas elpa. Iepretim Skaņākalna klintij ir novietoti vairāki soliņi un lapenīte, kur nesteidzīgi atpūsties un baudīt iespaidīgo skatu uz ap 20 m augsto un 90 m garo klinti.



Šajā pastaigas reizē nemēģinājām izbraukt gājēju taku gar Salacas krastu. Cik pagāju kājām, posms starp Velnakmeni un Skābuma baļļu varētu būt izbraucams, bet no Skābuma baļļas uz Neļķu klinti ved stāvas trepes, līdz ar to jāmēro ceļš atpakaļ uz autoceļu līdz Zīlīšu un Žubīšu spēļu laukumam. Papildinājums par šo posmu sekos pēc nākošās mūsu ģimenes pastaigas šajā dabas parkā.



Lai jums elpu aizraujoša pastaiga,

Linda


33 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page