top of page
Search
  • Writer's pictureLinda Miezāne

Ogres dendroloģiskais parks "Lazdukalni"

Ratiem draudzīga vide: ir, zemes celiņi ar saknēm

"Ņam, ņam" draudzīga vide: ir soliņi, piknika vieta un atkritumu tvertnes


Šī bija mana trešā pastaigas reize Ogres dendroloģiskajā parkā. Šis parks man pašai saistās ar ļoti skaistām un sentimentālām atmiņām. Pirmo reizi šajā parkā biju aptuveni pirms gada, kad plānojām māsas kāzas un šī tika izvēlēta kā kāzu fotosesijas vieta.

Parks nav liels, bet tajā ir apskatāmas 412 dažādas koku sugas. Līdz ar to pastaiga var būt arī izzinoša un var vienuviet redzēt daudz koku sugas, kuras citkārt dabā var nepamanīt vai neatpazīt. Manuprāt dabiskā vide, pakalni, nogāzes un dīķis ar tiltiņu padara šo parku īpaši gleznainu un pievilcīgu, jo sevišķi pavasarī, kad koki tikko saplaukuši un viss liekas koši zaļš.

Jāteic gan, ka ne visa parka teritorija būs viegli izbraucama ar ratiem, jo dažkārt parka taciņas ir ar koku saknēm, stāviem pagriezieniem un pakāpieniem. Nesteidzīgi pastaigājoties, parkā var atrast apkārtceļus pa citām takām un redzēt gan dīķīti ar pīlēm, gan izstaigāt Rotari taku, gan uzkāpt līdz skatu tornim. Pašā skatu tornī gan uzkāpt nevar drošības apsvērumu dēļ. Parkā vietām ir izvietoti nelieli soliņi, kur var kādu brīdi apsēsties un pabaudīt putnu dziesmas, apēst kādu sviestmaizi vai iedzert līdz paņemto tēju.

Pie parka var piebraukt no 2 ielām: Lazdukalnu ielas un atstāt mašīnu pie piknikam paredzētās vietas, kur blakus būs labierīcības un arī šūpoles, kas noteikti patiks lielākiem bērniem. Vai var piebraukt no Pavasara gatves puses līdz pašam skatu tornim, no kurienes paveras brīnišķīgs skats uz visu parku.


Lai veselīga pastaiga dabā,

Linda



37 views0 comments

Recent Posts

See All

コメント


bottom of page