top of page
Search
  • Writer's pictureLinda Miezāne

Līdumu karjera taka

Ratu pastaigām pielāgota vide: ļoti labi pielāgota

"Ņam, ņam" piemērota vide: ļoti labi piemērota


Līdumu karjera taka ir labiekārtota salīdzinoši nesen. Šī vieta atrodas tuvu galvaspilsētai- Olaines novadā, līdz ar to ir jau iecienīta pastaigu un atpūtas vieta.

Vide karjera teritorijā ir labi iekārtota atpūtai. Tajā vairākās vietās ir izvietotas piknika vietas, ērti atpūtas krēsli, peldvietas aprīkotas ar koka laipām ūdenī, ir bērnu laukumiņš un arī slidkalniņš ūdenī vasaras peldēm, kā arī ir Wake parks. Jāpiebilst gan, ka uz koka laipām peldvietās es neieteiktu laist bērnus bez uzraudzības. Mēs uzgājām uz vienas no laipām un sajūta bija kā "Takeši pils" izaicinājumā, kur jāpārlec no viena laipas posma uz citu, jo atsevišķi laipu posmi savā starpā nav savienoti.



Tāpat šī vieta būs piemērota ratu pastaigām. Ap Līdumu karjeru ir izveidota aptuveni 2 km gara pastaigu taka: lielākoties taka ved pa grants ceļu, kas ir arī piebraucamais ceļš tālākajai peldvietai, bet vienā krasta pusē ir izbūvētas koka laipas uz pāļiem. Posms, kas ved pa koka laipām, man pašai patika vislabāk, bet, ja ģimenē ir aktīvi bērni, arī uz tās ietiktu bērnus rūpīgi uzraudzīt, jo vietām nav aizsargbarjeras.



Manuprāt, šī būs piemērota vieta, kur atbraukt darba dienas vakarā, iziet apli ap karjeru, pārdomāt dienas notikumus un sakārtot domas, pasēdēt uz zviļņiem vai piknika vietās (pēc valstī noteikto ierobežojumu termiņa beigām) un apēst līdzpaņemtās sviestmaizes vai izdzert tēju un sagaidīt saulrietu. Pēc pastaigas ar vīru norunājām, ka šī būs viena no mūsu peldvietām karstās vasaras dienās.


Lai jums uzmundrinoša pastaiga,

Linda


38 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page