top of page
Search
  • Writer's pictureLinda Miezāne

Brīvdabas taka gar Rojas upi

Ratiem draudzīga vide: daļēji, meža ceļš, vietām smilšains ceļš

"Ņam, ņam" draudzīga vide: ir iekārtotas vairākas piknika vietas


Man šo taku ieteica un iesaku arī Jums! Ja vēlaties baudīt klusumu, neskartu meža dabu, aizbēgt no cilvēku burzmas un sakārtot domas, tad šī būs īstā vieta pastaigai. Taku iespējams izstaigāt 3 dažādos maršrutos: 2 km, 7 km un 15 km. Mēs izvēlējāmies iziet 7 km garo pastaigas loku.

Pirms doties ceļā, takas sākumā iespējams noiet līdz Rojas avotiņam un uzpildīt ūdeni ceļam. 7 km maršrutā taka iet pa meža ceļu un tikai vietām pieved pie stāvajiem Rojas upes krastiem. Šeit var baudīt neskarto meža dabu un klausīties putnu dziesmas. Vietām ir izvietoti virtuālie skatu torņi, kur, nolasot QR kodu, iespējams apskatīt ainavu no augšas. Piknika vietas ir labi iekārtotas ar ugunskura vietām, galdiem, soliem, tualetēm, kā arī padomāts par aktīvākiem bērniem, kur izklaidēties koka šūpolēs vai koka kāpšļos.

Mežs ir arī ļoti laba vieta, kur bērniem baudīt dabu un izmantot iztēli. Dēls pirmos 5 km pārsteidzoši mierīgi sēdēja ratos un vēroja apkārtni, toties meitiņa uzsāka čiekuru kaujas ar tēti, atrada brīnumnūjiņas gan sev, gan visiem pārējiem, kā arī raganas slotu uz kā "vizināties".

Takas posms līdz smilšu karjeram (aptuveni 4 km) bija ļoti patīkams un baudāms gan tāpēc, ka tas bija labi izbraucams ar ratiem, gan arī bērniem tas bija optimāls pastaigas ilgums. Pēc Smilšu karjera taka met loku un ved atpakaļ virzienā uz sākumu. Takas otrajā pusē ceļš vietām ir smilšains, līdz ar to mūsu ratiem bija grūtāk izbraucams un nācās pielikt vairāk spēka, lai to izbrauktu. Arī dēlam uz beigām jau sāka apnikt sēdēšana ratos, tāpat kā meitai parādījās noguruma kreņķi. Ja dodaties 7 km maršrutā ar nespecializētiem sporta ratiem, tad, no mūsu pieredzes, iesaku noteikti aizstaigāt līdz otrajai piknika vietai un apskatīt stāvo Rojas upes krastu pie tās, un tad mērot ceļu atpakaļ pa to pašu ceļu.

Neskatoties uz attālumu no Rīgas, šis ir labs gala mērķis karantīnas laikā, kad top šis ieraksts, lai distancētos un izvairītos no lieliem cilvēku pūļiem. Visā 7 km garajā pastaigā sastapām vien pāris cilvēkus.


Lai mierpilna pastaiga,

Linda



34 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page